Turquia, Haber Ekspres, Turco

[ad_1]

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşma Detayları

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında her iki takım da gol bulmakta zorlanırken, ikinci yarıda da skor değişmedi ve karşılaşma golsüz sona erdi.

beşiktaş-ankaragücü maçı

Pozisyonlar ve Olaylar

Ankaragücü’nde Sowe’nin 15. dakikada attığı gol, yapılan VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Başkent ekibinde Morutan ise 82. dakikada yaşadığı sakatlık sonrasında sedyeyle sahayı terk etmek zorunda kaldı.

Rövanş ve Gelecek Planları

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 7 Mayıs Salı günü Tüpraş Stadyumu’nda oynanacak. Beşiktaş, bu maçta avantaj elde etmek ve finale yükselmek için mücadele edecek.

Bu sezonun kupasını müzesine götürecek ekip, aynı zamanda gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanacak. Beşiktaş, bu başarı için gelecek maçlarda daha iyi performans sergilemeye odaklanacak.

beşiktaş-ankaragücü maçı

Maçtan dakikalar

15. dakikada Kitsiou’nun ara pasında soldan ceza sahasına giren Bassogog’un arka direğe kestiği topa ayak koyan Sowe, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Filelerle buluşan top, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

26. dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Umut Meraş’ın hatası sonrası ceza sahasının sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Sowe’un şutunda, top üstten dışarı gitti.

35. dakikada Bassogog’un ceza sahası sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta, top az farkla dışarı çıktı.

39. dakikada Morutan’ın pasıyla topla buluşan Tolga Ciğerci’nin sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

40. dakikada Morutan bu kez topu penaltı noktasının gerisindeki Efkan Bekiroğlu’na çıkardı. Efkan’ın şutunda, sağ köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Mert Günok iyi uzanarak çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

47. dakikada Masuaku’nun sol kanattan ortasında ön direkte Muleka kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı çıktı.

69. dakikada topla hareketlenen Muçi’nin ceza yayından çektiği sert şutta, meşin yuvarlak takım arkadaşı Cenk Tosun’a çarparak auta gitti.


Ege Takımı Denizlispor'dan Kongre Kararı

Ege Takımı Denizlispor’dan Kongre Kararı

81. dakikada hava topu mücadelesinde yere dengesiz basarak sakatlanan Morutan, acı içinde yerde kaldı. Rumen futbolcu sahayı sedyeyle terk etti.

Karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçtan notlar

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında MKE Ankaragücü’ne konuk olan Beşiktaş’ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Topraktepe, Trendyol Süper Lig’de geçen hafta yine MKE Ankaragücü ile yaptıkları maçın ilk 11’inde, biri zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Sakatlığı bulunan genç oyuncu Serkan Emrecan Terzi’nin yerine Umut Meraş, MKE Ankaragücü karşısında ilk 11’de görev aldı. Topraktepe, kalede ise Ersin Destanoğlu’nu yedeğe çekip sakatlığı düzelen Mert Günok’u görevlendirdi.

Siyah-beyazlılarda kalede Mert Günok, savunmada Svensson, Necip Uysal, Worrall, Umut Meraş, orta sahada Al Musrati, Muçi, Gedson Fernandes, kanatlarda Rashica ve Ghezzal, santraforda ise Muleka yer aldı.

Mert Günok bir maç sonra döndü

Beşiktaş’ın milli kalecisi Mert Günok, bir maçlık aradan sonra tekrar 11’e döndü.

Sakatlığı nedeniyle ligdeki MKE Ankaragücü maçını kaçıran tecrübeli kaleci, kupadaki karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıktı.

Siyah-beyazlılarda sakatlığı geçen Omar Colley bir karşılaşma, Salih Uçan yaklaşık 2 ay, Arthur Masuaku ise 1,5 ay sonra maç kadrosuna dahil oldu.

Beşiktaş’ta 5 eksik

Beşiktaş, 5 futbolcusundan yoksun olarak başkent deplasmanına geldi.

Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Serkan Emrecan Terzi ile tedavi ve adaptasyon süreçleri devam eden Onur Bulut, Semih Kılıçsoy, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Tayfur Bingöl kadroda yer almadı.

Ankaragücü’nde 2 değişiklik

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da bu maçta kadrosunda 2 değişiklik yaptı.

Ligdeki Beşiktaş maçının 11’inde oynayan Kazımcan Karataş ile Ali Kaan Güneren yedek kulübesinde yer alırken, bu isimlerin yerine Atakan Çankaya ve Flips forma giydi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı düzelen kaleci Ertaç Özbir ise 50 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Ankaragücü taraftarı tribünleri doldurdu

MKE Ankaragücü taraftarı, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, 20 bin 500 kapasiteli stadın tamamını doldurdu. MKE Ankaragücü taraftarları tribünde dev Türk bayrağı açtı.

Beşiktaş taraftarı ise maçı statta izleyemedi. Bu sezon lig maçında deplasman tribününde takımını destekleyebilen siyah-beyazlı taraftarlar, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği kupa maçında yer almadı.

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร