Mundi.News

Letônia, Latvijas Avize, Letão

Letônia, Latvijas Avize, Letão

Lituânia, 15 Minuciu, Lituano

Lituânia, 15 Minuciu, Lituano

Macedônia, Nova Makedonija, Macedônio

Macedônia, Nova Makedonija, Macedônio

Malta, The Malta Independent, Inglês

Malta, The Malta Independent, Inglês

Malta, Times of Malta, Inglês

Malta, Times of Malta, Inglês

República Tcheca, Lidove Noviny, Tcheco

República Tcheca, Lidove Noviny, Tcheco

Portugal, Observador, Português

Portugal, Observador, Português

França, Le Monde, Francês

França, Le Monde, Francês

Holanda, De Telegraaf, Holandês

República Tcheca, Mlada Fronta Dnes, Tcheco – Dlnice D1 u Humpolce je po nehod kamion neprjezdn, jeden idi zemel

República Tcheca, Mlada Fronta Dnes, Tcheco – Dlnice D1 u Humpolce je po nehod kamion neprjezdn, jeden idi zemel

Alemanha, Deutsche Welle, Inglês

Alemanha, Deutsche Welle, Inglês

Itália, Corriere, Italiano

Itália, Corriere, Italiano

Itália, Today, Italiano

Itália, Today, Italiano

Argentina, El Clarin, Espanhol

Argentina, El Clarin, Espanhol

Espanha, El Pais, Espanhol

Espanha, El Pais, Espanhol

Colômbia, El Pais, Espanhol

Colômbia, El Pais, Espanhol

Chile, El Pais, Espanhol

Chile, El Pais, Espanhol

Argentina, El Pais, Espanhol

Argentina, El Pais, Espanhol

Venezuela, El Nacional, Espanhol

Venezuela, El Nacional, Espanhol

Venezuela, Telesur, Espanhol

Venezuela, Telesur, Espanhol

Notícias
Letônia, Latvijas Avize, Letão

Letônia, Latvijas Avize, Letão

Lituânia, 15 Minuciu, Lituano

Lituânia, 15 Minuciu, Lituano

Macedônia, Nova Makedonija, Macedônio

Macedônia, Nova Makedonija, Macedônio

Malta, The Malta Independent, Inglês

Malta, The Malta Independent, Inglês

Malta, Times of Malta, Inglês

Malta, Times of Malta, Inglês

República Tcheca, Lidove Noviny, Tcheco

República Tcheca, Lidove Noviny, Tcheco

Portugal, Observador, Português

Portugal, Observador, Português

França, Le Monde, Francês

França, Le Monde, Francês

Holanda, De Telegraaf, Holandês

República Tcheca, Mlada Fronta Dnes, Tcheco – Dlnice D1 u Humpolce je po nehod kamion neprjezdn, jeden idi zemel

República Tcheca, Mlada Fronta Dnes, Tcheco – Dlnice D1 u Humpolce je po nehod kamion neprjezdn, jeden idi zemel

Alemanha, Deutsche Welle, Inglês

Alemanha, Deutsche Welle, Inglês

Itália, Corriere, Italiano

Itália, Corriere, Italiano

Itália, Today, Italiano

Itália, Today, Italiano

Argentina, El Clarin, Espanhol

Argentina, El Clarin, Espanhol

Espanha, El Pais, Espanhol

Espanha, El Pais, Espanhol

Colômbia, El Pais, Espanhol

Colômbia, El Pais, Espanhol

Chile, El Pais, Espanhol

Chile, El Pais, Espanhol

Argentina, El Pais, Espanhol

Argentina, El Pais, Espanhol

Venezuela, El Nacional, Espanhol

Venezuela, El Nacional, Espanhol

Venezuela, Telesur, Espanhol

Venezuela, Telesur, Espanhol

Sérvia e Montenegro, Bota Sot, AlbanêsNënkryetari i Sindikatës së Punëtorëve Shëndetësorë në QKUK, Enlirat Duraku ka ngritur sërish alarmin për kushtet e infermierëve në sektorin publik në Kosovë.

Ai thotë se infermierët janë shumë të diskriminuar edhe në raport me mjekët.

“Nëse krahasohet ndërrimi i natës mes një infermieri dhe mjeku. Gjatë një te premte ose të shtune, për një kujdestari natën një mjek i merr 288 euro, derisa infermieri i merr vetëm 18 euro. Ka raste kur një mjek vetëm kujdestari ka mbi 770 euro, pra pa llogaritur pagën e rregullt”, ka deklaruar Duraku në Radio Dukagjini.

Duraku thotë se Shëndetësia nuk drejtohet me dosta e as me thupër.

“Që nga fillimi i vitit nga Kosova janë larguar 288 infermierë. Dhe një pjesë e madhe e të larguarve nuk janë infermierë të ri, por që kanë eksperiencë dhe që kanë punuar në intensivë, emergjencë e klinika tjera të rëndësishme. Këta vështirë që mund të zëvendësohen”.

Ai thotë se nuk përjashtohet mundësia që edhe në Kosovë të vijnë infermierë nga Filipinet.

Source link

Notícias

Letônia, Latvijas Avize, Letão

18:59, 28. novembris 2023 Eiropas Savienība (ES) otrdien izlēmusi četrkāršot līdzekļus ukraiņu karavīru apmācībai, šim nolūkam papildus atvēlot gandrīz 200 miljonus eiro. Lasītākie Kokteilis VIDEO.

Lituânia, 15 Minuciu, Lituano

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų šiuo metu siekia 387,8 atvejo, septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis – 37,3 procento. COVID-19 piką

Macedônia, Nova Makedonija, Macedônio

Фото: Маја Јаневска-Илиева Поради одржување на Министерскиот совет на ОБСЕ, јавниот превоз во Скопје денеска и утре ќе функционира со изменет режим од вообичаениот, а

Malta, The Malta Independent, Inglês

Imprensa Associada Quarta-feira, 29 de novembro de 2023, 07h49 Última atualização: cerca de 1 hora atrás Em uma noite de atuações pouco convincentes do Paris