República Tcheca, Lidove Noviny, Tcheco

[ad_1]

Jsme v prvnm stt a respektuji rozsudek, i kdy s nm nesouhlasm, reagoval sklesl Feri po konci jednn.

Soud zvil i odkodnn obtem, a to o rok ve vi patncti procent, kter jim prvoinstann soud nepiznal. Nyn m zaplatit prvn pokozen 300 tisc, dal 150 tisc plus 33 tisc za psychoterapii a posledn obti 60 tisc. S dalm odkodnnm odkzal pokozen soudce Libor Vvra na obanskoprvn soud.

Podle naeho nzoru je teba brt do vahy to, e se typicky jedn o mlad dvky, kter byly relativn nezkuen, vstup do jinho svta pro n byl vzvou, trply i psychickmi problmy. Samotn skutkov dj sice nemusel doshnout vysok mry nsil i razance, ale postaven obt, i teba na pracoviti, bylo znan oslaben, zdvodnil pedseda sentu Libor Vvra.

Podle Vvry mohl soud bvalmu poslanci uloit podmnn trest. Ale za situace, kdy je Dominik Feri uznn vinen za dva zvan iny a jeden pein sexulnho rzu, uloit jin ne nepodmnn trest za tuto spoleenskou kodlivost nelze, podotkl Vvra.

Podle Feriho prvoinstann soud nepochopil obsah obaloby v prvnm ppad znsilnn, kter se podle rozsudku stalo v beznu 2016. Slena nemla kam odchzet. Akoli tvrdila, e m domluven span, svdkyn to odmtla. Tedy nedolo k odchodu, dajn pokozen neodchzela, obaloba se v tomto ml, sdlil Feri.

Stejn tak odmtl, e by dan pokozen, kter v t dob bylo jen sedmnct let, vypila Fantu s neznmou ltkou, pak na n ml vykonat orln sex. K tvrzen paralze mlo dojt pi odchodu. Tvrd, e se mla napt a pak se probudit nah na posteli. I kdy nkdo k, e m mezery v pamti, neznamen, e je m, podotkl Feri.

Pokozen podle nj nikdy neuvedla, e by ji svlkal on i jak se dostala na postel. Feri uvedl, e se ob rno probudila obleen a kvli mezerm v pamti se dn sexuln aktivity stt nemohly. Instanc, kdy slena tvrdila nepravdy a li, bylo nespoet, poznamenal bval poslanec.

Podle Feriho je in nesprvn kvalifikovan

Podle Feriho obaloba nesprvn prvn kvalifikovala skutek jako znsilnn. Pokozen neuvedla, e by se stalo njak nsil, ani zmna polohy, komentoval Feri.

Vvra ale odmtl Feriho argumenty. Vvra rozpory pipisoval del dob od nahlen inu. Nen tam nic, co by znevrhodnlo popis skutku pokozenou. Logick zvry soudu prvnho stupn obstly, uvedl Vvra.

Druh skutek, kter se ml stt v listopadu 2016 a pi nm podle rozsudku pokozenou pes jej nesouhlas osahval a vykonval sexuln praktiky, bval poslanec rovn rozporoval.

Slena si oividn doke vymyslet znsilnn, popsat ho do neskutenho detailu, ale to znsilnn se nestalo. Nedolo k dnmu stren na postel. Pi samotnm styku byla pokozen souinn, podotkl Feri.

I u tohoto ppadu uvedl, e nedolo k nsil ani stavu bezbrannosti, a proto by neml bt kvalifikovn jako znsilnn. I toto Vvra zamtl. Pachateli mus bt zjevn nevole vi jeho chovn. I kdy nelo o nsiln trestn in ve smyslu agrese, ale znaky bezbrannosti byly z prvnho hlediska naplnny, podotkl pedseda sentu.

Tet incident se stal podle rozsudku v roce 2018, kdy si Feri pozval do Poslaneck snmovny enu kvli mon pozici stistky. enu se podle soudu pokouel lbat a osahvat, podailo se j ale odejt, obaloba proto ppad kvalifikuje jako pokus o znsilnn.

Je to elov le. Slena v ppravnm zen odmtla, e bych j sahal na prsa nebo mezi nohy. Pak ale ped soudem kiv vypovdla, podotkl Feri. Kritizoval i vypracovan posudky.

Vyjdil se tak k dajnmu vysmvn obtem pi jejich vpovdch. Rozsudek ml zohlednit to, e jeho smch z vedlej mstnosti byl slyet v jednac sni. Podle nj se to ale nestalo.

Zmocnnkyn pokozench Adla Hoej uvedla, e obti poaduj vt finann odkodnn.

Majetkov pjmy pan obalovan odmtl objasnit. Pokud m bt rozsudek odstraujc, neme tvoit odkodnn polovinu msnho pjmu, jako to bylo u jedn z obt. Pro n to znamen provn bolesti pl roku, sdlila Hoej.

Sttn zstupce Ale Cimbala Feriho odvoln kritizoval. Popis skutk odpovd provedenmu dokazovn, pan obalovan se rozhodn nehjil, ani by vdl proti emu, uvedl Cimbala.

Dodal, e obti byly ve stavu bezbrannosti, a se podvolily i zamrzly. Podle Cimbaly je ze strany Feriho neslun a teatrln oznaovat prvn ppad jako kauzu Fanta. U obti dochzelo k postupnmu vytsovn dje, ale i tak mme u tohoto skutku dostaten etzec udlost, odmtl Feriho obhajobu sttn zstupce.

Cimbala podotkl, e lid mohou odmtnout styk kdykoli v prbhu. Podle sttnho zstupce tak nelze vytrhvat dl sti ppadu a na nich stavt obhajobu. Z dokazovn je dna sumarizace danch skutk a nen tu dnch pochybnost, uvedl Cimbala.

Sttn zstupce podotkl, e Feri neprojevil dnou sebereflexi a pesouv vinu na obti. Vede ns to k zamylen, jestli jin, alternativn trest povede k napraven pachatele. vaha soudu je to, e ne. Trest nen nepimen psn, zdraznil Cimbala.

Do soudn sn se kvli velkmu zjmu mdi i veejnosti, podobn jako v jinch sledovanch ppadech, vydvaly mstenky. V jednac mstnosti nezstalo ani jedno voln msto.

Zatm nen jasn, jak soud rozhodne. Pokud ale odmtne odvoln, vyhotov rozsudek, tak Dominik Feri pak u jen dostane vzvu k nstupu trestu do vzen. Lhta je obvykle ticet dn. Potvrzen verdiktu je prvn mon scn.

Rozsudek bude pravomocn a Ferimu ppadn zbude u jen mimodn prostedek, tedy dovoln, kter vak nem odkladn inek. Soud samozejm me mt opan nzor ne soud prvn instance v Praze 3 a sn mu trest, nebo ho dokonce zprost obaloby, co je druh monost.

Zatet mon samozejm je i to, e soud bude chtt dle dokazovat a vst proces, teba vyslechnout dal svdky. To ale nen pli pravdpodobn, protoe soudn jednn bylo oznmeno jen na pondl. Tedy akort asov prostor na vynesen rozsudku.

A nakonec zatvrt, soud tak me zruit rozsudek a vrtit ho ni instanci pro njak vady. Nkdy se to dje v neveejnm jednn. Soud ale me sv dvody pro zruen rozsudku chtt oznmit veejn, protoe se jedn o hodn sledovan ppad.

Podle nepravomocnho rozhodnut obvodnho soudu by ml Feri tem pokozenm zaplatit celkem 510 tisc korun, jedn z nich ml navc uhradit dalch 33 tisc za psychoterapii. Pokozen eny se proti vi piznanho zadostiuinn odvolaly.

Sttn zstupkyn, kter pro Feriho tlet vzen poadovala, proti rozhodnut soudu odvoln nepodala. Ferimu tedy nehroz, e by mohl dostat vy trest ne ti roky.

Nmeck tdenk Die Welt zaadil Feriho v dob jeho politick kariry mezi spn a nadjn proevropsk politiky. Ve snmovnch volbch v roce 2017 kandidoval za TOP 09 na poslednm mst kandidtky v Praze a preferenn hlasy ho vynesly na 2. msto a stal se poslancem.

V roce 2021 rezignoval po obvinn ze sexulnho zneuit. Odeel tak ze strany.

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร