Noruega, Dagsavisen, Norueguês

[ad_1]

TØRTEBERG (Dagsavisen): Forrige gang KFUM Oslo besøkte Tørteberg viste Petter Nosa Dahl seg ordentlig fram for første gang. Det var kanskje Ulrik Ferrer og Vital Kaba som scoret målene i 2-4-tapet, men det var driblefanten på kanten alle la merke til. Det gikk ikke lang tid før Kåffa signerte Nosa Dahl, som tok Obosligaen med storm, og året senere signerte for Bodø/Glimt.

Da Kåffa tok turen til Tørteberg onsdag, var den utlånte Glimt-spilleren med på reisen, men ikke med i troppen. Etter kampen mot Sarpsborg ønsket Nosa seg fri, noe trener Johannes Moesgaard har bevilget angrepsspilleren i hvert fall for denne kampen mot gamleklubben.

Selv i Nosas fravær tok det ikke lang tid før Kåffa koblet grepet, og allerede etter fem minutter tok gjestene ledelsen. Kåffa fikk corner, som ble slått inn i boksen. Den første duellen endte uavgjort, før ballen falt ned til David Hickson, som dunket inn 0-1 med å styre ballen i det åpne hjørnet fra sju-åtte meters hold.

Les flere saker om KFUM Oslo her

Langt mellom sjansene

Kampen var relativt jevnspilt de ti neste minuttene, selv om Kåffa hadde god kontroll på Frigg defensivt. Like etter vi passerte kvarteret fikk gjestene nok en dødball og igjen var kombinasjonen Haitam Aleesami til David Hickson. Denne gangen smalt avslutningen i tverrliggeren, og returen ble headet over.

Den første halvtimen skjedde det ellers fint lite, da Kåffa hadde ballen stort sett hele tiden og prøvde å skape sjanser. Noen spede forsøk ble det, men ikke mye å skrive hjem om. Frigg hadde ballen lite, og de gangene de fikk tak i ballen, mistet de den kjapt grunnet Kåffa-spillernes høye press.

Tre minutter før pause kom Frigg til sin første sjanse for kampen, og den kom etter at Ebrima Sawaneh fikk plass til å angripe Kåffa-forsvaret. Han slapp ballen i rett tidspunkt ut til Ulrik Ferrer, men Frigg-storscorerens forsøk ble reddet av Emil Ødegaard. Dermed gikk vi til pause på 0-1.

Ulrik Ferrer fikk Friggs eneste sjanse før pause, men den ble godt reddet av Emil Ødegaard

Frigg hevet seg – Kåffa doblet

Frigg var litt friskere ut fra startblokkene etter pause, men den lille optimismen ble kjapt drept da Kåffa scoret sitt andre mål seks-sju minutter ut i den andre omgangen. Kåffa radet opp et kjapt angrep på venstrekanten og slo ballen inn i midten, der Teodor Haltvik snurret rundt og skjøt. Frigg-keeper Egil Evensen reddet, men Mame Mor Ndiaye plukket opp ballen, rundet keeper og satte inn 0-2.

Kåffa-spillerne jubler for 2-0-scoringen som punkterte kampen og sikret avansement

Frigg ga litt mer i duellene og prøvde seg litt mer etter pause, som da Stian Barane satte fart på og ble kløpt ned like foran Kåffas 16-meter. Hjemmefansen ønsket rødt kort, men det endte med frispark på farlig hold og gult kort. Frisparket tok Ebrima Sawaneh, og det strøk stolpen og gikk utenfor.

Fem minutter etter timen ble Ferrer igjen spilt inn bak Kåffa-forsvaret, og under sterkt press kom han seg til nok en god skuddmulighet som KFUM Oslo-keeper Emil Ødegaard reddet. Vertene var langt bedre etter hvilen, mens Kåffa scoret på den ene store sjansen de skapte i starten av omgangen.

Også etter pausen var det Friggs toppscorer, Ulrik Ferrer, som fikk vertenes største sjanse. Men igjen sto Kåffa-keeper Emil Ødegaard imot.

Kåffa kontrollert videre

Dagens Frigg-kamp, i hvert fall etter pause, var vel ganske lik som de forrige denne sesongen. Frigg skapte sjanser og var på høyde spillemessig, mens motstanderen scoret. Kåffas tredje mål kom da David Hickson fikk ballen på venstrekanten, satte fart på og moste ballen i det lengste hjørnet. Strålende mål.

Etter det døde kampen litt mer, selv om intensiteten var ganske høy helt inn. KFUM Oslo fikk litt mer kontroll defensivt, slik at de store sjansene uteble. Dermed endte det med en komfortabel Kåffa-seier, og avansement til tredje runde.

Neste kamp for Kåffa nå er hjemme mot Brann, i det som blir lagets første kamp i Eliteserien på Ekeberg. Den spilles på søndag, mens Frigg spiller nok et lokaloppgjør. De møter nemlig Opsal, også det på søndag.