Noruega, Aftenposten, Norueguês

[ad_1]

En svenskregistrert russebuss ble avskiltet under rulling natt til torsdag etter at politiet fant flere feil og mangler.

Russebussen hadde ifølge politiet flere mangler. Derfor ble den avskiltet på stedet. Nå skal Statens vegvesen ha en full gjennomgang av den.

Natt til torsdag utførte politiet i Oslo kontroll av en russebuss på E18 på Høvik.

Under kontrollen ble det avdekket at bussen er svenskregistrert, opplyser operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt.

Det var 22 personer om bord i bussen da den ble stanset av politiet.

– Det er uklarheter rundt leieforholdet, som gjør at lovligheten rundt bruken av bussen i Norge må undersøkes videre, opplyser politiet.

Den svenske russebussen hadde også flere feil og mangler. Politiet opplyser at det er opprettet anmeldelse for en rekke av forholdene som er avdekket.

Russebussen er nå avskiltet. Bussjåføren, som er svensk statsborger, fikk førerkortet sitt beslaglagt.

Ingen russebusser med sidestilte seter, slik som disse, blir godkjent i Norge i dag. Derfor leier stadig flere russ buss fra blant annet Sverige.

Politiet: Mangler nødutganger

Statens vegvesen skal nå ha en full teknisk gjennomgang av bussen, som er registrert for 63 personer63 personer28 sitteplasser, 35 ståplasser.

Audun Storvik er politioverbetjent i trafikkorpset i Oslo politidistrikt. Han sier at bussen hadde flere mangler som førte til avskilting og anmeldelse:

  • Bussen hadde påskrudd bensinaggregat. Det er brannfarlig og derfor ikke tillatt.
  • Den hadde totalt seks nødutganger. Kravet er minst ni nødutganger i form av seks vinduer og tre takluker.
  • Utstyr som skal kontrollere kjøre- og hviletid for sjåføren, manglet. Dette utstyret er nødvendig for å kontrollere at sjåføren har tatt de lovpålagte pausene.
  • Bussen oppfylte ikke kravene til leie av russebuss fra Sverige til Norge.

– Påskrudd bensinaggregat og mangel på nødutganger er en dårlig kombinasjon. Bussen fremsto nærmest som en brannfelle på hjul, sier Storvik.

Han sier at saken nå er under etterforskning. Hva som skjer videre, er avhengig av funnene i kontrollen.

Russegjengen: – Fortvilet

Aftenposten har vært i kontakt med bussmedlem Julian Hvaal Strømstad. Han forteller at de har fått lite informasjon fra politiet.

– Vi er veldig fortvilet. Det vi har lest i artikkelen deres i dag, er den eneste informasjonen vi har fått. Vi har ringt politiet, som sender oss til Statens veivesen, som sender oss tilbake til politiet.

Strømstad forteller at han og flere fra russegruppen ventet på bussen på Lysaker da han ble oppringt av en kompis som befant seg på bussen. Da hadde bussen blitt stoppet av politiet, som holdt på med inspeksjon. Den endte altså med at bussen og førerkortet til sjåføren ble beslaglagt. Russegjengen måtte komme seg hjem på egen hånd. Siden har de ikke hørt noe.

– Vi vet ikke hvor bussen er, vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, vi har ikke fått noe informasjon i det hele tatt.

Han forteller at gjengen valgte å leie russebuss i Sverige fordi det er billigere, og fordi de ofte har kjørte mindre enn de norske.

– Hadde dere noen indikasjoner på at noe var galt med bussen?

– Vi hadde ingen mistanke om det i det hele tatt. Vi hadde ikke noe grunnlag for det. Sikkerhet er vår første prioritet.

– Hva tenker dere om sikkerhetsmanglene?

– Vi vet ikke, vi har ikke grunnlag for å si noe om det. Vi trenger å få faktaene på bordet først, sier Strømstad.

De er også bekymret for de økonomiske konsekvensene, dersom noe skulle skje med bussen.

– Vi som leietagere er ansvarlige for bussen, og anlegget som er i bussen. Vi har ikke fått noen bekreftelse på at politiet nå er ansvarlige for bussen, og de nekter å gå ut med hvor den er. Da blir vi skikkelig fortvilet, sier han.

– Vi vil få faktaene på bordet og finne en god løsning. Samtidig vil vi få til en god russefeiring. Vi har investert flere år av livene våre på å prøve å skape en god russetid, sier Strømstad.

Audun Storvik er en av Oslo-politiets eksperter på tungbiler. Her sjekker han en annen russebuss i 2018.

Stadig flere utenlandske russebusser

Politiet har de siste årene registrert at stadig flere utenlandske busser blir brukt som russebusser i Norge. Dette kommer av at reglene for registrering av busser er mer liberale i flere land.

– I Sverige kan man få russebusser med godkjente ståplasser. I Norge er ikke det lov med ståplasser. Bussen som ble avskiltet i natt, har for eksempel 35 godkjente ståplasser. I tillegg er det heller ikke lov med sidestilte seter i nyere russebusser i Norge. I mange land er det lov, sier Storvik.

– Hvorfor er det ikke lov med ståplasser i Norge?

– Ved en kraftig oppbremsing kan det føre til at personer som står, dyttes kraftig fremover. Det kan risikere alvorlige skader, sier Storvik.

Politiet har også oppdaget at flere av de utenlandske bussene tidligere har vært norskregistrerte. Hva som skjer med den aktuelle bussen og firmaet som leier den ut, vil bli bestemt etter at Statens vegvesen har kontrollert den.

Mener bussene er godkjente

Den svenske bussen kommer fra selskapet Rent4, som leier ut til russebusselskapet Sidestilt.

– Bussene vi har, er lovlig godkjente etter relevante gjeldende regler, sier busseier Dag Vemund Ljung-Haanäs i Rent4, som også jobber i Sidestilt.

Aftenposten har konfrontert ham med manglene politiet har avdekket.

– Så lenge politiet ikke vil gi oss mer informasjon om saken, er det vanskelig for oss å uttale oss om den, forteller han.

Det er en russegruppe fra Asker som har leid bussen. Aftenposten har prøvd å kontakte gruppen, men har ikke fått kontakt med dem.

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร