Noruega, Aftenposten, Norueguês

[ad_1]

På samme tid i fjor var ikke Norges tennisstjerne i nærheten av storformen han har funnet nå.

I SLAGET: Casper Ruud jubler etter å ha vunnet sin største tittel i karrieren. Ingen har vunnet flere kamper på ATP-touren enn nordmannen denne sesongen.

Søndag tok Casper Ruud sin største tittel i karrieren i ATP 500ATP 500Det nest høyeste nivået på ATP-touren (utenfor Grand Slams). Det finnes også turneringer på 250- og 1000-nivå. Grand Slam-turneringene Australian Open, French Open Wimbledon og US Open er de gjeveste i tennis og gir 2000 poeng ved seier.-turneringen i Barcelona.

I 25-åringens fjerde finale for året kom omsider den første seieren. Ruuds ti første titler har kommet på ATP 250-nivå.

Far og trener Christian Ruud forteller at teamet har «fått høre det» etter finaletapene på høyere nivå.

– Jeg har ikke hengt meg opp i det, men det er klart at det er gøy å ta en 500-tittel og at han fikk motbevist kritikerne, sier Ruud senior til VG.

Christian Ruud

Casper Ruuds far og trener

Ruuds sesong er hittil langt bedre enn starten på fjoråret. Tennisstjernen har også nådd flere finaler enn på samme tid i drømmeåret 2022drømmeåret 2022Casper Ruud nådde to Grand Slam-finaler og tok tre titler på ATP 250-nivå i 2022..

– 2022 var en fantastisk sesong som kom litt fortere enn man kanskje skulle tro med to Grand Slam-finaler og karrierebeste som nummer to på verdensrankingen. Han kjente nok på presset for å forsvare det i fjor og ble litt for passiv i spillet sitt, forklarer Ruuds trener og fortsetter:

– I år har han startet litt motsatt. Det har vært litt stang inn og han har klart å dra i land de jevne kampene.

Grafikk: www.sofascore.com

Casper Ruud har selv tatt konkrete taktiske og tekniske grep, forteller pappa Ruud.

– Han var skuffet etter forrige sesong og ville bli bedre på småting som han følte manglet i spillet sitt. Så har han vært villig til å gjøre jobben, og alle jobbet sammen for det, sier Christian Ruud.

– Han har vært solid, «steady» og har opprettholdt det aggressive spillet sitt.

25-åringen står med 29 seirer så langt i 2024-sesongen. Sammenlignet med fjoråret på samme tidspunkt hadde han elleve seirer.

Tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø lar seg begeistre av tallene.

– Han sto over et par turneringer på våren i fjor, men dette er så dramatisk forskjell. Casper har fått en usedvanlig mye bedre sesongoppladning i år enn i fjor. Han står nå med en superselvtillit og har vunnet flest kamper på hele ATP-touren i år, sier Sundbø til VG.

På ATPs liveranking, som viser hvilke spillere som har sanket inn flest poeng i inneværende sesong, er nordmannen nummer tre.

– Det er fantasitall, sier Sundbø.

TV 2-kommentatoren peker på at Ruud reiste på oppvisningsturné i Sør-Amerika med barndomsidolet Rafael Nadal etter 2022-sesongen og mistet en del av oppladningen fjorårssesongen. Sundbø mener det var med på å prege Ruuds resultater i 2023.

Med unntak av turneringsseieren på grusen i Estoril, stemte svært lite for Ruud på våren i fjor.

I år har nordmannen gjort det langt bedre både på hardcourt og grus. Sundbø ser forskjeller i Ruuds spill sammenlignet med fjoråret:

– Han spiller på et større repertoar i år. I søndagens finale mot Tsitsipas ser vi at han styrer poengene og spiller med litt høyere risiko, og nøytraliserer motstanderen sin totalt.

– Det å ha et våpenarsenal som man kan variere med mot forskjellige motstandere er alfa-omega, forklarer Sundbø.

Storturneringene på Ruuds favorittunderlag kommer på rekke og rad. Først i Madrid (starter denne uken), deretter Roma i mai.

Senere i mai begynner French Open, Grand Slam-turneringen hvor Ruud har spilt seg til finalen to år på rad.

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร