Letônia, Latvijas Avize, Letão

[ad_1]


“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”, situāciju nozarē komentē Jens Chr. Skrede, Cruise Europe izpilddirektors.


Kokteilis

Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm


Lasīt citas ziņas

Šī gada aprīlī Rīgas brīvostas pārvalde kopā ar Rīgas investīciju un tūrisma aģentūru, Ro-Pax Terminal un Riga Cruiseship Agency piedalījās “Seatrade Global 2024”, kur pārstāvēja Rīgas ostu un pilsētu pasaules lielākajā kruīza tūrisma izstādē, tikās ar nozares partneriem un kruīza kompāniju pārstāvjiem, lai pārrunātu nākamo gadu kruīzu līniju plānus un aktuālās rezervācijas.

Foruma laikā gūts apstiprinājums, ka tuvāko gadu laikā Rīgas ostā varētu ienākt vairākas jaunas ASV kruīza līnijas, tāpat drīzumā varētu būt gaidāma dažu lielo kruīza līniju atgriešanās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tuvāko trīs gadu laikā būtiski palielināt vizīšu skaitu Rīgas ostā plāno ASV kruīza kompānija Princess Cruises. Līnijas pārstāve Debbie Holbrook stāsta: “Pozitīvi skatāmies uz maršruta attīstību. Esam priecīgi atgriezties, un turpināsim vest mūsu kuģus uz Rīgu un citiem šī reģiona galamērķiem. Mūsu pasažieri tos mīl un augsti novērtē, un tie vienmēr ir īpaši mūsu kruīzu līnijai.” Šosezon Rīgā Princess Cruises līnijas kuģis būs vienu reizi, toties 2026.gadā jau oficiāli pieteikti 9 kuģu ienācieni vienas sezonas ietvaros.

“Ir sāktas sarunas arī ar ASV bāzētās kruīza līnijas Carnival Cruise Line vadību par Rīgas iekļaušanu tās tūrisma kruīzu maršrutā no 2026.gada. Tie ir lieli, skaisti premium klases kuģi, kas var atvest pie mums daudz tūristu, tāpēc šādas līnijas ienākšana Rīgā būtu liels panākums. Ja vien nepasliktināsies situācija reģionā, mums ir visas iespējas Rīgas ostā tuvāko gadu laikā ieraudzīt arī vairākus patiešām unikālus augstākā līmeņa kruīzu zīmolu kuģus, tādus kā Ritz-Carlton Yacht Collection kruīza jahtas un Explora Journeys kuģus, kas ir MSC ekskluzīvs nišas produkts,” “Seatrade Global” foruma laikā pārrunāto ieskicē Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Edgars Sūna.

Atzinīgu novērtējumu Rīga saņēmusi arī no amerikāņu ekskluzīvās nišas kruīza līnijas Silversea Cruises. “Šī gada kruīzu pārdošanas rādītāji reģionā liecina, ka Baltijas jūras maršruts ir pieprasīts arī bez Pēterburgas. Šī gada vasarai visas rezervācijas ir pilnas, un, ņemot vērā pozitīvo tendenci, domājam par vēl viena jauna kuģa palaišanu Baltijas jūrā uz nākamo sezonu,” tā Silversea Cruises pārstāve Susanna Capaccio, atzīmējot, ka Rīga ir ļoti skaista ar burvīgu vecpilsētu un gājējiem ērti sasniedzamiem apskates objektiem. “Esam novērojuši, ka kruīzu viesi, kas nezina par Rīgu neko daudz, pēc pilsētas apskates un ekskursijām atgriežas apmierināti un gandarīti. Saņemtais serviss un pieredze pārsniedz sākotnējās gaidas un ekspektācijas”, saka Susanna Capaccio.

“Kruīza nišas attīstībā kopīgi esam ieguldījuši lielu darbu, parādot Rīgu kā unikālu kruīzu ceļojuma galamērķi, nodrošinot teicamu klientu servisu ostā, stāstot par reģiona drošību, piedāvājot ceļotājiem daudzveidīgu un autentisku tūrisma pieredzi. Ir gandarījums par katru pozitīvu atsauksmi un jaunu kruīza līniju interesi par Rīgu, kas veicinās kruīzu pasažieru skaita pieaugumu, dos pienesumu Rīgas starptautiskajai atpazīstamībai un pilsētas ekonomikai”, saka Edgars Sūna.

Šī gada kruīza sezona Rīgas ostā sāksies jau rīt, 25.aprīlī ar franču kruīza kompānijas “Ponant” kuģa “Le Bellot” ienācienu.
Kopā šogad gaidāmi 67 kruīzu kuģu ienācieni, par 5 kuģu vizītēm vairāk nekā pērn.

Tēmas



[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร