Letônia, Diena, Letão

[ad_1]

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu turpināsies stipra snigšana, kā arī pazemināsies gaisa temperatūra, tādēļ Rīgas pašvaldība arī otrdien ieviesīs tā saucamās “sniega biļetes”. Šajā dienā autovadītāji pilsētas sabiedrisko transportu – autobusus, trolejbusus un tramvajus – varēs izmantot bez maksas.


Kā norāda pašvaldībā, pazeminoties gaisa temperatūrai, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega segas biezums varētu pieaugt līdz pat desmit centimetriem, kā arī pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var veidoties apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.


Ņemot vērā, ka liela daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.


Otrdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam.


“Sniega biļetes” var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi.


Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.


Kā ziņots, pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Latvijā snigs un putinās, vietām – galvenokārt Vidzemē – gaidāms arī lietus, prognozē sinoptiķi.


Valsts lielāko daļu pārklās sniega sega. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums var sasniegt desmit centimetrus, uz vadiem un koku zariem veidosies slapja sniega nogulums, braukšana būs apgrūtināta. Līdz otrdienas priekšpusdienai spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.


Otrdienas pēcpusdienā vairs nav gaidāmi lieli nokrišņi un, sākot no valsts rietumiem, daudzviet uzspīdēs saule.


Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē, vietām piekrastē saglabāsies brāzmas līdz 17 metriem sekundē.


Gaisa temperatūra naktī un no rīta svārstīsies ap nulli, otrdienas pēcpusdienā tā būs +1..+6 grādi.


Rīgā līdz otrdienas rītam gaidāms sniegs, brīžiem arī lietus. Otrdienas pievakarē mākoņu kļūs mazāk. Ziemeļrietumu vējš pāries dienvidrietumu vējā, tas pūtīs mēreni. Gaisa temperatūra no rīta būs aptuveni nulle grādu, dienā temperatūra nepārsniegs +5 grādus.


 



[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร