Grécia, Tanea, Grego

[ad_1]

Για ακόμα μία φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%». Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται.

Με αυτά τα λόγια το κόμμα της Κουμουνδούρου σχολιάζει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί για τον χυδαίο χαρακτηρισμό «εισαγόμενος» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι «καλό είναι να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί». Μια «αυτοκριτική» με καθυστέρηση και περισσή υποκρισία, όπως λένε.

«Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών στο σημείο της αντίστοιχης αναμέτρησης του 2019, όταν το κόμμα του είχε καταγράψει 33%, έσπευσε εκ προοιμίου να προεξοφλήσει την μεγάλη πτώση της ΝΔ, σε σύγκριση με τις εθνικές κάλπες του περασμένου καλοκαιριού.

Μπροστά στην εκλογική αποτυχία, πάτησε πάλι σε δύο βάρκες: από τη μία εμφάνισε εαυτόν ως πολέμιο της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας» και του φασισμού, παρότι πριν από λίγες ώρες ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντούσε ξεκάθαρα «ναι» στην ερώτηση αν η ΝΔ θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους νεοναζί «Σπαρτιάτες». Από την άλλη προσπαθεί να κλείσει το μάτι στα ακροατήρια «δεξιά της ΝΔ», επιδιδόμενος με μεγαλοστομίες στο αγαπημένο σπορ της δεξιάς, το εμπόριο πατριωτισμού, προστασίας των συνόρων, τάξης και ασφάλειας. Και απαντώντας με μισόλογα για το αν τελικά ο ίδιος θέλει ή όχι τις ψήφους αυτές» αναφέρουν.

Καταλήγουν αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός «αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι η Εξεταστική Επιτροπή άφησε «άσχημη γεύση». Ωστόσο, επανέλαβε τα περί θεωριών συνωμοσίας, προσβάλλοντας εκ νέου τους συγγενείς των θυμάτων και όσους αγωνίζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Λακωνικά σχολιάζουν την εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εστιάζουν στις επικείμενες κάλπες για την ανάδειξη ευρωβουλευτών και τον «φόβο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον «χαμηλό πήχη» της Νέας Δημοκρατίας και το δημοσίευμα των Financial  Times που αναλύει λεπτομερώς το οικονομικό παράδοξο της Ελλάδας.

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του  ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή.

Το γεγονός ότι ο κ. Μηστοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33 % που πήρε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του «βέρτιγκο» στο οποίο έχει περιέλθει.

Την ημέρα που Financial  Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο Αρχή- Μέση- Τέλος…».

Τελευταία Νέα

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร