Finlânda, Iltalehti, Filandês

[ad_1]

Vappuviikon ennuste näyttää vihdoin ja viimein lämpimämpiä kevätpäiviä Suomeen.

Viikonvaihteen tienoilla näkyvissä on käänne lämpimämpään. VILLE RINNE

Kevät on edennyt Suomessa verkkaisesti, ja vielä tämä viikko menee aluksi talvisen koleissa merkeissä. Tiistaiaamuna lämpimät ja aurinkoiset kevätpäivät saattavat tuntua kaukaiselta ajatukselta, kun etelää myöten Suomessa herätään monin paikoin lumiseen maisemaan yön lumisadekuurojen jäljiltä.

Hetken päästä ennusteessa näkyy jo käänne. Lämpötilat kääntyvät loppuviikosta nousuun, ja vappuviikon ennusteissa on merkkejä jopa 20 asteen päivistä.

– Kuluvalla viikolla on vielä tavanomaista kylmempää ja sateisempaa, mutta vapun tienoilla sää on näillä näkymin muuttumassa lämpimämpään ja kuivempaan suuntaan. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötilat ovat vapun alla monin paikoin jopa kesäisissä lukemissa, Forecan meteorologi Sara Salonen sanoo sääblogissa.

Ennen toivonpilkahdusta kesäisemmistä säistä on Suomessa kuitenkin vielä tämä viikko hytistävä talvea muistuttavissa olosuhteissa. Alkuviikko on kolea, ja tiistain aikana Suomeen saapuu lumi- ja vesisateita. Päivälämpötilat ovat koko maassa joko nipin napin plussalla tai piirun verran pakkasen puolella. Yöpakkaset kiristyvät Pohjois-Lapissa 10–15 asteeseen selkeillä alueilla.

Viikon puolivälissä sää jatkuu sateisena, mutta monin paikoin ne muuttuvat lämpötilojen kohotessa lumesta vedeksi.

– Lisää sateita leviää loppuviikolla etelästä, mutta sateet tulevat jo suurelta osin vetenä, Lapissa myös räntänä ja lumena. Viikon lämpimimmät lukemat osuvat tämän hetken ennusteen mukaan viikonloppuun, kun etelässä 10 astetta voi ylittyä lauantaina ja sunnuntaina, Salonen ennustaa.

Vappuviikolla lämpenee

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen mukaan ensi viikolla sää muuttuu koko Euroopassa lämpimämmäksi. Päivittäisennusteissa on merkkejä jopa 20 asteen lämpötiloista ensi viikon alussa. Ennuste on tosin vielä epävarma.

– Muualle Pohjois-Eurooppaan leviää hieman tavanomaista lämpimämpää ilmaa, joka voi ajoittain ulottua myös eteläiseen Suomeen asti. Korkeapaine voimistuu Suomessa. Viikon sademäärät ovat jäämässä vähäisiksi. Ajoittaiset kuurosateet ovat paikoin mahdollisia, Salonen sanoo.

6. toukokuuta alkavalla viikolla kuukausiennuste näyttää Suomeen keskimääräisiä tai hieman sitä viileämpiä lukemia. Sään ennustettavuus on siihen mennessä jo heikentynyt. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Pohjois-Suomessa ja Pohjanlahden ympäristössä on hieman tavanomaista viileämpää, mutta muualla Suomessa lämpötilat ovat lähellä keskimääräistä.

Sitä seuraava viikko näyttää kuukausiennusteessa samankaltaiselta kuin edeltäväkin.

– Suomessa ei lämpötilan poikkeamissa näy suurta muutosta edeltävään viikkoon. Pohjoisessa voi olla yhä hieman tavanomaista kylmempää.

IL Paras Sää - Säätiedot ja sääennusteet

[ad_2]

Source link

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร