Chipre, Kribus Gazetezi, Turco

[ad_1]

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek İsias Otel davası için Adıyaman’a giden Başbakan Ünal Üstel, basına açıklamalarda bulundu.
Üstel, İsias davasının bütün KKTC’nin davası olduğunu dile getirerek, tüm hükümet yetkilileri, bakanlar ve milletvekilleri olarak ailelerin yanında olduklarını vurguladı.
“Uzun bir aradan sonra ortak davamız olan İsias davasının ikinci duruşması var” diyen Başbakan Ünal Üstel, İsias davasının yalnız ‘Şampiyon Melekleri’n davası olmadığını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin davası olduğunu belirterek konuşmalarına şu şekilde devam etti:
“Acıları acılarımızdır dedik ve ülke olarak ortak davamız olan İsias davası için ailelerimizle hükümet olarak Bakan arkadaşlarımızla, Milletvekillerimizle, muhalefetimizle Adıyaman’a geldik ve yarın duruşma için salona gideceğiz.”

“Türk adaleti karşısında hak ettikleri cezayı alacaklar”

Birinci duruşmada hakimlerin verdiği kararlarla Gaziantep Üniversitesi’deki uzmanları görevlendirerek raporların bir daha değerlendirildiğini dile getiren Üstel, “O rapor bitti ve mahkemeye intikal etti. Biz de tabi bu raporu ayriyeten 3 değişik üniversitenin uzmanlarıyla çalışarak mahkemeye verdik. Bütün bunları yarın mahkemede görüşeceğiz ve inancım odur ki bu geldiğimiz notada masum çocuklarımızın hayatlarını kaybetmesine neden olan İsias Otel’in sahiplerinin Türk adaleti karşısında hesap vererek hak ettikleri cezayı alacaklardır diye düşünüyoruz.” diyerek Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu vurguladı.

“Arzuladığımız neticeyi alacağımızı düşünüyorum”

Üstel, yapılan mücadelelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu ifade ederek, “Yarın ikinci duruşmada bütün bu uzman raporları görüşülecek. Sonucu hep beraber birlikte bütün insanımızla, bütün basın camiasıyla arzuladığımız neticeyi alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

[ad_2]

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร