Bósnia Herzegovina, Oslobodenje , Bósnio

[ad_1]

Dvojica muškaraca uhapšena su pod sumnjom da su počinili ubistvo nakon što je u rezervatu prirode u okolici Manchestera pronađen torzo zamotan u plastiku.

Dio raskomadanog tijela, koji se sastoji od donjeg dijela leđa, stražnjice i bedara, zamotanog u prozirnu plastiku pronašao je 4. aprila prolaznik u močvarama Kersal Dale u Salfordu.

Muškarci iz Salforda uhaopšeni su u četvrtak pod sumnjom za ubistvo, saopćila je policija. Pretpostavlja se da je žrtva bijelac stariji od 40 godina. Smatra se da je u trenutku pronalaska bio mrtav tek nekoliko dana, piše The Guardian.

Četrdesetdvogodišnji muškarac uhapšen je nakon što su policajci upali u autobus, kod je kasnije tokom dana u kući uhapšen i 68-godišnji muškarac.

Policija kaže da su hapšenja uslijedila nakon što su policajci pregledali stotine sati nadzornih snimaka, što im je pomoglo da uđu u trag osumnjičenima.

Dvadesetogodišnjak koji je prethodno uhapšen pod sumnjom za ubistvo kasnije je pušten uz jamčevinu.

– Današnja hapšenja nedvojbeno su značajan korak u našoj istrazi, a sada smo usredotočeni na ispitivanje muškaraca u pritvoru, što bi moglo biti ključno za pronalaženje odgovora, rekao je policijski istražitelj Lewis Hughes.

Kazao je da policajci nastavljaju raditi danonoćno, prateći sve utvrđene linije istrage, te da će daljnje pretrage biti provedene u narednim danima.

– Ova žrtva može biti otac, brat, sin ili rođak. On je muškarac stariji od 40 godina, svijetle kože, za kojeg se vjeruje da je Europljanin, a najvjerojatnije je imao plavu ili svjetlosmeđu kosu i plave oči, dodao je i zamolio sve koji mogu imati dodatne informacije da kontaktiraju policiju.



[ad_2]

El Pais

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร