Bélgica, Tijd, Holandês

[ad_1]

Zaterdag zal in de Verenigde Staten beslist worden over een steunpakket van 95 miljard dollar voor Oekraïne, Israël en Taiwan.

Het Huis van Afgevaardigden keurt zaterdag waarschijnlijk een groot pakket aan hulp voor buitenlandse bondgenoten goed. Het gaat onder meer over 61 miljard dollar voor Oekraïne. Het land kan dringend nieuwe Amerikaanse wapens gebruiken om aan de Russische druk te weerstaan.

61

miljard dollar

In het steunpakket wordt 61 miljard dollar vrijgemaakt voor steun aan Oekraïne.

Vrijdag gaf een ruime meerderheis in het Huis van Afgevaardigden groen licht om zaterdag te stemmen over vier wetten die samen neerkomen op 95 miljard steun. Het gaat voornamelijk over militaire steun, maar bevat ook humanitaire steun.

In het pakket wordt naast steun voor Oekraïne ook 17 miljard dollar vrijgemaakt voor nieuwe wapens voor Israël en gaat 9 miljard dollar naar humanitaire hulp die vooral naar de bevolking van Gaza gaat. Een derde pakket van 8,1 miljard dient voor Taiwan en andere bondgenoten in die regio om zich beter te kunnen verdedigen tegen China. En het laatste pakket gaat over de inbeslagname van fortuinen van Russische oligarchen en een verbod op TikTok.

Het ziet er naar uit dat de vier wetten allemaal zullen worden goedgekeurd. Na de goedkeuring door het Huis gaat het pakket naar de Senaat. Daar wordt het waarschijnlijk ook goedgekeurd , waarna het naar president Joe Biden wordt gestuurd om als wet te ondertekenen.

Hakeem Jeffries, de leider van de Democraten in het Huis, zei vrijdag dat zijn partij ‘de weg had vrijgemaakt voor de wetgeving, door de tegenstand van pro-Poetin MAGA extremisten zoals Marjorie Taylor Greene, een congreslid uit Georgia, te helpen overwinnen.’ Die dreigden volgens hem de Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen in gevaar te brengen.

Speaker of the House Mike Johnson verzette zich maandenlang ­tegen hulp aan Oekraïne. Hij zei tegen The Wall Street Journal dat briefings door de inlichtingendiensten over de gevolgen van die oorlog hem van gedacht hebben doen veranderen. Hij stond ook onder druk van invloedrijke partijgenoten en van president Biden.

Omdat donderdag bleek dat onvoldoende Republikeinen hun Speaker zouden volgen. De Democratische fractieleider Hakeem Jeffries kwam ter hulp en maakte de weg vrij voor de wetgeving door de ontbrekende stemmen te leveren.

‘Het is tijd dat we onze democratische bondgenoten in Israël, Oekraïne en de Indo-Pacific steunen en humanitaire hulp bieden aan burgers die in gevaar zijn in conflictgebieden zoals Gaza, Haïti en Soedan’, aldus Jeffries.

Snelle hulp

De Oekraïense president Zelenski dringt al maanden aan op westerse hulp. Het land heeft dringend meer luchtafweer nodig om de inwoners van het land en de kritieke infrastructuur te beschermen. Bij het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, zijn medewerkers al begonnen met het samenstellen van pakketten met militair materieel. Dat meldden anonieme medewerkers aan Politico.


Bij het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, zijn medewerkers al begonnen met het samenstellen van pakketten met militair materieel.

Op die manier kan snel geschakeld worden als het hulppakket voor Oekraïne goedgekeurd wordt vanavond. Ook staan er al heel wat wapens klaar in opslagplaatsen verspreid over Europa. Die kunnen meteen opgestuurd worden naar Oekraïne. Het zal hoogstens een paar weken of in sommige gevallen een paar dagen duren voor de wapens in Oekraïne aankomen.

‘We begrijpen en erkennen de hoogdringendheid en we zijn gemotiveerd om snel te kunnen schakelen’, zegt Patrick Ryder, de woordvoerder van het Pentagon. ‘De Verenigde Staten hebben een robuust logistiek netwerk dat ons in staat stelt om materieel snel te verplaatsen.’

[ad_2]

El Pais

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร