Bélgica, Niet Gevonden, Holandês

[ad_1]

Microsoft presteerde beter dan verwacht in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. De softwaremaker profiteert van de toegenomen vraag naar AI-diensten. Het aandeel wint in reactie nabeurs 5 procent, na een lager officieel slot.

Microsoft

overtrof de verwachtingen van Wall Street voor de omzet in het derde kwartaal, aangedreven door winsten gelinkt aan de vraag naar AI in zijn cloudservices en bedrijfssoftwareproducten. De omzet steeg met 17 procent naar 61,9 miljard dollar in het kwartaal dat eindigde in maart, terwijl de analistenconsensus de lat op 60,8 miljard dollar had gelegd. Ook de winst per aandeel was met 2,94 dollar hoger dan de verwachte 2,82 dollar, de stijging bedroeg 20 procent.


Het was een recordkwartaal, aangedreven door de aanhoudende kracht van Microsoft Cloud.

Satya Nadella

CEO Microsoft

‘Het was een recordkwartaal, aangedreven door de aanhoudende kracht van Microsoft Cloud dat goed was voor meer dan 35 miljard dollar aan inkomsten, een stijging van 23 procent’, zei CEO Satya Nadella tijdens de analistenconferentie.

De Copilot AI-assistenten van het bedrijf ‘orkestreren een nieuw tijdperk van AI-transformatie, die betere bedrijfsresultaten stimuleert in elke rol en sector’, zo ging hij verder. Copilot wordt door Microsoft uitgespeeld om de gebruikers van kantoorsoftware, van de samenwerkingssoftware Teams of van programmeurs het leven makkelijker te maken.

In de nabeurshandel sterkte het aandeel 5 procent aan in een reactie op de cijfers. Eerder dit jaar stak Microsoft Apple voorbij als bedrijf met de hoogste marktwaarde. Dat heeft het te danken aan zijn partnerschap met OpenAI, de maker van de slimme chatbot ChatGPT. Microsoft heeft een exclusieve licentie op de technologie van OpenAI en investeert ten belope van 13 miljard dollar in het jonge AI-bedrijf, voor een belangrijk deel in de vorm van het gebruik van de Microsoft-clouddiensten.

Azure

De inkomsten van de clouddienst Azure klommen met 31 procent, hoger dan de raming van 29 procent door het marktonderzoeksbureau Visible Alpha. Microsoft voorspelt dat de groei van Azure in het vierde kwartaal 30 procent tot 31 procent zal zijn, wat hoger is dan de analistenverwachting van 28,5 procent. Organisaties die zelf met AI aan de slag gaan gebruiken Azure, dat naast de modellen van OpenAI ook tal van andere AI-modellen aanbiedt waaronder die van Meta Platforms van die van het Franse Mistral.

AI-diensten leverden een bijdrage van 7 procentpunt aan de inkomstengroei van Azure en andere clouddiensten. Het voorgaande kwartaal bedroeg de bijdrage 6 procentpunt. Meer dan 65 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruiken de Azure OpenAI dienst, aldus Nadella. ‘Over het algemeen zien we een versnelling in het aantal grote Azure-deals van leiders uit verschillende sectoren’, aldus de topman.

De bredere afdeling Intelligent Cloud, waar Azure deel van uitmaakt, boekte 26,7 miljard dollar inkomsten, ook meer dan verwacht. Voor het huidige, vierde, boekhoudkwartaal worden voor deze afdeling inkomsten voorzien van 28,4 miljard dollar tot 28,7 miljard, hoger dan de door analisten verwachte 28,47 miljard dollar.

De Copilot AI-assistenten, die in november gelanceerd zijn voor 30 dollar per maand, gecombineerd met het herstel van de pc-verkoop, hebben de bedrijfssoftware- en Windows-business van Microsoft een boost gegeven. Volgens Nadella gebruikt bijna 60 procent van de Fortune 500-bedrijven Copilot.


We zien de vraag van klanten naar onze AI-diensten behoorlijk toenemen. En dus zorgen we ervoor dat we onze beschikbare capaciteit daarmee in lijn brengen.

Brett Iversen

Vicepresident investor relations Microsoft

Microsoft heeft flink geïnvesteerd om zijn AI-diensten te ondersteunen. De kapitaaluitgaven stegen van 11,5 miljard dollar in het vorige kwartaal naar 14 miljard dollar, wat de schattingen (13,1 miljard dollar) overtrof. ‘We zien de vraag van klanten behoorlijk toenemen’, vertelde Brett Iversen, vicepresident investor relations bij Microsoft, aan het persbureau Reuters. ‘En dus zorgen we ervoor dat we onze beschikbare capaciteit daarmee in lijn brengen.’

Meta Platforms

, het bedrijf achter Facebook, werd eerder op de dag afgestraft op de beurs omdat het meer dan verwacht investeert in AI en tegelijk tegenvallende vooruitzichten bekendmaakte voor het lopende kwartaal.

Alphabet

, net als Microsoft en Meta lid van de zogenaamde Magnificent Seven (de zeven grootste techaandelen), kwam eveneens met kwartaalcijfers. Het bedrijf boven de zoekrobot Google overtrof de analistenverwachtingen met zijn omzet en winst.

[ad_2]

El Pais

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร