Suriname, Waterkant, Holandês

[ad_1]

De Surinaamse activist en politicus Stephano ‘Pakkitow’ Biervliet is van plan om binnenkort te gaan praten met de vakbeweging in Suriname. Dit naar aanleiding van de verdere afschaffing van de subsidies op de stroomtarieven.

“Ik wil weten waarom ze stil zijn. Ik wil weten waarom we niks horen van de vakbonden die voor de mensen moeten opkomen. Blijven ze in een systeem waarbij ze maar nationaal dialoog gaan voeren of gaat het nu uiteindelijk zover komen dat ze gaan opkomen voor de belangen van de ambtenaren, burgers en iedereen die in Suriname woont?”, zei Pakkitow in een interview op Culturu TV.

Volgens de activist die bestuurslid is van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), wordt de crisissituatie in het land met de dag erger, waarbij heel wat mensen onder andere niet meer kunnen uitkomen met hun salarissen, winkels overgaan tot permanente sluiting en ondernemers die zich terugtrekken.

Pakkitow vindt het vooral opvallend dat al deze vakbonden tijdens de regeerperiodes van Desi Bouterse (2010 t/m 2020) heel erg actief waren.

“Wat is de reden eigenlijk dat zij zo actief waren tijdens de regeerperiodes van Bouterse. Den man ben actief. En ik kan dat zeggen, omdat ik toen ook tegen dat beleid van de NDP was. En nu ben ik tegen dat beleid van de VHP en ABOP/PL. Dan vraag ik me af waarom ze nu niet zo actief zijn”, aldus de politicus.

Alhoewel hij ‘een triljoen procent’ ervan zeker is dat de huidige regeerders nooit meer aan de macht gaan komen, is hij wel bezorgd over de lening of steun die via het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en andere instanties binnenkomen.

“Hoe gaan we de schulden betalen? Als we nu niet strijden voor de problemen die zich afspelen in Suriname, wanneer dan?”, aldus Pakkitow.

[ad_2]

RPT

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร