Dinamarca, Information.dk , Dinamarquês

[ad_1]

Den seneste tid har ligestilling igen været genstand for debat herhjemme. Jeg håber dog ikke, at nogen vil anfægte, at der er ulighed i Danmark.

Ser vi for eksempel på mænd og kvinder i iværksætteri, står det klart, at de sidste fire cifre i ens cpr-nummer har en betydning for adgangen til kapital. Ifølge beregninger får virksomheder med udelukkende kvindelige founders nemlig kun under én procent af den samlede kapital, selv om de udgør over 25 procent. Det er en klar skævvridning.

En undersøgelse fra Unconventional Ventures viser, at af al venturekapital fik virksomheder grundlagt af mænd næsten 90 procent af kapitalen i perioden 2017 til 2022. Helt konkret gik 88,3 procent i 2022 til teams grundlagt udelukkende af mænd, mens kvinderne kun fik 0,9 procent.

Tendensen er stabil over tid. Derfor fristes man til at tro, at mænd får en større del af venturekapitalen, fordi de er bedre til at genere omsætning. Det korte svar er nej.

For kvindelige iværksættere er rigtig gode til at drive virksomhed. Tal fra Dansk Erhverv viser, at virksomheder stiftet af kvinder genererer 25 procent mere omsætning pr. investeret krone end virksomheder stiftet af mænd.

Så kvindelige iværksættere er altså ret skarpe til at genere omsætning for investeringerne, men det kræver selvfølgelig, at de modtager kapitalen til at starte med.

Derfor har vi en opgave foran os med at bryde med fordommene om kvinder i iværksætteri. Det handler om at styrke rammevilkårene og sætte et endnu større fokus på vores seje kvindelige iværksættere.

Vi mangler stadig viden om, hvorfor kvindelige iværksættere modtager så lidt af den samlede kapital. Men det er velkendt, at man spejler sig i folk, der ligner en selv. Derfor har vi brug for kvinder og rollemodeller på alle niveauer: i banker, finanstilsyn, kapitalfonde, bestyrelser.

Derudover skal det generelt være mere attraktivt at gå iværksættervejen. Iværksættere på deltidsbarsel skal for eksempel have nemmere ved at få udbetalt barselsdagpenge ved at benytte en referenceperiode på op til fem år. Og iværksættere på fuldtidsbarsel skal have lov til at arbejde op til fem timer om måneden. Det vil gøre det mere trygt at starte og drifte egen virksomhed.

Endelig skal vi have mere risikovillig kapital og mindre bøvl. Vi skal have en lavere aktieskat, fjerne skatten på portføljeaktier og øge muligheden for at give medarbejderaktier. Det vil gavne iværksætteriet.

Som vi skuer fremad, er det vigtigt, at vi ikke blot anerkender de udfordringer, kvindelige iværksættere står over for – vi skal bryde med barriererne og afstandene mellem kønnene.

Vi skal være verdens bedste land at drive virksomhed i – for alle – så vi bliver verdens bedste land at leve i.[ad_2]

RPT

Notícias

Indonésia, Republika, Indonésio

[ad_1] REPUBLIKA.CO.ID, JAKARTA — Direktur Jenderal Bea dan Cukai Kementerian Keuangan Askolani buka suara soal tingginya sanksi administrasi barang impor. Dia menjelaskan besaran sanksi administrasi

Indonésia, Indo Pos, Indonésio

[ad_1] Harianjogja.com, DEPOK—Ombudsman Republik Indonesia (ORI) DIY meminta masyarakat untuk melapor jika menemui tiang-tiang kabel yang tampak semrawut. Laporan-laporan yang datang dari masyarakat ini akan

Hong Kong, South China Morning Post, Inglês

[ad_1] Hong Kong authorities will step up enforcement on illegal ride-hailing services and rogue taxi drivers over the coming Labour Day “golden week” holiday, while

Tailândia, Business Day News, Tailandês

[ad_1] มูลนิธิสุญญตาวิหารเผยหลักสูตรการดับทุกข์สำหรับผู้บริหารระดับสูงรุ่นแรก มีผู้สนใจในช่วงสองอย่างล้นหลาม รองประธานมูลนิธิฯเผยมีทั้งอดีตรัฐมนตรี อดีต สว. และอดีตปลัดกระทรวง สนใจ ชี้หลักสูตรนี้เหมาะกับโลกในยุคปัจจุบัน นายสมชาย เลิศด้วยลาภ รองประธานมูลนิธิสุญญตาวิหาร เปิดเผยว่าด้วยสถานการณ์ปัจจุบันสิ่งที่เกิดขึ้นทั้งในประเทศไทยและในโลก ทั้งปัญหาสังคม ปัญหาเศรษฐกิจ ปัญหาทุกอย่างอีกมากมายที่เกิดขึ้น สำหรับผู้บริหารจะมีการรับรู้และรับผิดชอบมากกว่าบุคคลทั่วไป ทั้งผู้บริหารหน่วยงานภาครัฐ และผู้บริหารหน่วยงานภาคเอกชน โดยทุกข์ที่เกิดขึ้นนั้น เกิดเพราะความรับผิดชอบที่มีต่อตัวเอง หน่วยงานและสังคม รวมถึงประเทศการเป็นทุกข์สำหรับผู้บริหารแล้ว มักจะไม่สามารถบอกหรือปรึกษาใครได้ เพราะความน่าเชื่อถือและความคาดหวังของคนในองค์กร