Mundi.News

Espanha, El Mundo, Espanhol

Espanha, El Mundo, Espanhol

Inglaterra, The Guardian, Inglês

Inglaterra, The Sun, Inglês

Inglaterra, The Sun, Inglês

Alemanha, Freie Presse, Alemão

Alemanha, Freie Presse, Alemão

Bélgica, Le Soir, Francês

Bélgica, Le Soir, Francês

Rússia, The Moscow Times, Inglês

Rússia, The Moscow Times, Inglês

Holanda, Nieuws, Holandês

Suiça, La Liberte, Francês

Suiça, La Liberte, Francês

Suiça, NZZ, Alemão

Suiça, NZZ, Alemão

Turquia, Haber Ekspres, Turco

Turquia, Haber Ekspres, Turco

Grécia, Protothema, Grego

Grécia, Protothema, Grego

Grécia, Tanea, Grego

Grécia, Tanea, Grego

Croácia, ZG Magazin. Bósnio

Croácia, ZG Magazin. Bósnio

Croácia, Zagreb Ancija, Croata

Croácia, Zagreb Ancija, Croata

Noruega, Aftenposten, Norueguês

Noruega, Aftenposten, Norueguês

Noruega, DN, Norueguês

Noruega, DN, Norueguês

Estônia, Aripaev, Estoniano

Estônia, Aripaev, Estoniano

Romênia, Ziarul de Lasi, Romeno

Romênia, Ziarul de Lasi, Romeno

Romênia, Cotidianul, Romeno

Romênia, Cotidianul, Romeno

Estônia, Laane Elu, Estoniano

Estônia, Laane Elu, Estoniano

Notícias
Espanha, El Mundo, Espanhol

Espanha, El Mundo, Espanhol

Inglaterra, The Guardian, Inglês

Inglaterra, The Sun, Inglês

Inglaterra, The Sun, Inglês

Alemanha, Freie Presse, Alemão

Alemanha, Freie Presse, Alemão

Bélgica, Le Soir, Francês

Bélgica, Le Soir, Francês

Rússia, The Moscow Times, Inglês

Rússia, The Moscow Times, Inglês

Holanda, Nieuws, Holandês

Suiça, La Liberte, Francês

Suiça, La Liberte, Francês

Suiça, NZZ, Alemão

Suiça, NZZ, Alemão

Turquia, Haber Ekspres, Turco

Turquia, Haber Ekspres, Turco

Grécia, Protothema, Grego

Grécia, Protothema, Grego

Grécia, Tanea, Grego

Grécia, Tanea, Grego

Croácia, ZG Magazin. Bósnio

Croácia, ZG Magazin. Bósnio

Croácia, Zagreb Ancija, Croata

Croácia, Zagreb Ancija, Croata

Noruega, Aftenposten, Norueguês

Noruega, Aftenposten, Norueguês

Noruega, DN, Norueguês

Noruega, DN, Norueguês

Estônia, Aripaev, Estoniano

Estônia, Aripaev, Estoniano

Romênia, Ziarul de Lasi, Romeno

Romênia, Ziarul de Lasi, Romeno

Romênia, Cotidianul, Romeno

Romênia, Cotidianul, Romeno

Estônia, Laane Elu, Estoniano

Estônia, Laane Elu, Estoniano

Albânia, 24 Ore, Albanês


Departamenti Amerikan i Shtetit publikoi raportin vjetor për terrorizmit nga ku analizohen edhe përpjekjet e Shqipërisë në pasjen e një drejtësie të re.

Pavarësisht përpjekjeve të vendit tonë për reformimin e drejtësisë dhe ngritjen e organeve të reja, DASH në këtë raport shpreh rezerva dhe jep këtë konkluzion.

“Korrupsioni dhe barrierat në ndarjen e informacionit mes agjencive shtetërore, pamjaftueshmëria e koordinimit mes agjencive përfshi një sistem drejtësie të dobët vijuan të pengojnë përpjekjet e agjencive ligj zbatuese në të gjitha nivelet përfshi ato që merrem me luftën ndaj terrorizmit. Zbatimi reformave të thella vijoi. Vettingu 800 gjyqtareve dhe prokurorëve për kurrupsion dhe lidhje me krimin e organizuar është plotësuar në 75%.”

Në këtë raport vlerësohen përpjekjet e Shqipërisë në kthimin e 38 grave dhe fëmijëve nga kampi Al-Houl në Siri. Por kërcënim për Shqipërinë thotë DASH, janë organizatat e huaja terroriste dhe përpjekjet e tyre për radikalizimin e dhunshëm tek të rinjtë.Source link

Notícias

Sudão, All Africa, Inglês

Sudan’s warring lords General Abdel Fattah Al-Burhan, Chairman of the Transitional Sovereign Council of the Republic of Sudan, and his rival Mohamed Hamdan Dagalo (aka

Sudão, Sudan Tribune, Inglês

December 10, 2023 (PORT SUDAN) – In a retaliatory move, Sudan has ordered the expulsion of 15 Emirati diplomats from its territory following the UAE’s

Tanzânia, All Africa, Inglês

[Daily News] Dodoma — VICE – PRESIDENT Dr Philip Mpango made his first public appearance on Sunday after being abroad for over a month doing

Togo, Ici Lomé, Francês

L’institution de défense des droits de l’homme a organisé plusieurs activités marquant la célébration du 75è anniversaire de la Déclaration universelle des droits de l’homme